Balkon Pencere  

Kategori :

cihanozdemir.comYapılarda radikal bir değişim daha! Her yıl tasarım alanında dünya çapında projelerin yarıştığı Reddot Design Award'da ödülü, bu yıl tam 51 ülkeden 3203 tasarım arasından Bloomframe adlı balkon tasarımı aldı.

Düşünün, evinizin her penceresi aynı zamanda balkon da olabiliyor. Yada balkonu olmayan küçük bir evde yaşıyorsunuz, evinizde bir balkon olmasını istiyorsunuz ama betonarme olarak bu imkansız. İşte size bir alternatif.
Sistem küçük bir elektrik motoru yardımıyla iki çelik barın bir düğme ile çalıştırılmasıyla işliyor. En önemli özelliklerinden biriside isteğiniz doğrultusunda zevkinize uygun imal edilebiliyor olması. Türkiye'de son zamanlarda oldukça artan cam balkonlara sıkı bir rakip olacağa benzer.

Resimleri büyütmek için üzerilerine tıklayın.

Açılması


Kapanması


Not: Balkon Pencere 2008 sonbaharında piyasaya sürülecek...

-Kaynak-
red-dot.de
bloomframe.com

2007'de Sansürlenen 25 Önemli Haber  

Kategori :

cihanozdemir.comBazı olaylar televizyonlardan yada gazetelerden öğrenilemiyor. Haber ajansları kanallara ne sunarsa onlar yayınlanıyor. Mesela bence çok önemli ama hiçbir yerde yayınlanmamış yada yayınlatılmamış bir haber; İsrail Filistin duvarını Dünya Bankası'nın finanse ettiğini biliyor muydunuz? Yada bir Amerikan Şirketi olan Halliburton'un İran'a nükleer teknoloji sattığını! Biz sadece görülmesi istenenleri görüyoruz arka planda olanlar ise ya sansüre uğruyor yada çıkarlara göre değiştiriliyor. Aşağıda 2007'de sansüre uğramış ve bizim bihaber olduğumuz 25 haber var. (İng.)

Ayrıca sitede rastladığım ve ilginç bulduğum İsrail Duvarıyla Berlin Duvarını karşılaştıran resmi, aşağıda üstüne tıklayarak büyük ebatta görebilirsiniz.
-Kaynak-
projectcensored.org

Holman Evi  

Kategori :

cihanozdemir.comAvustralya'nın Sydney kenti, kıyı şerinde yer alan bu ilginç yapı Durbach Block adlı şirketin mimarları tarafından dizayn edilmiş. Yapıda hemen hemen bütün dönüşler oval olarak tasarlanmış. Yapının en önemli özelliği ise bütün odalarında kendinizi sanki okyanusun tam ortasındaymış gibi hissettirmesi. Resimlerden de görüleceği gibi evin manzarası muhteşem.

Resimleri büyütmek için üzerilerine tıklayın...













Kendi eleştirimi yapmadan da geçemeyeceğim. Yapının en ilgi çeken balkon gibi uzanan konsol yapıları dizayn edilirken zannederim statik ihmal edilmiş çünkü resimlere bakarsanız bu yapıların alt taraflarına destek için çelik profiller monte edilmiş. Yada şöyle diyelim ben yanılıyorum ve bu profiller sadece estetik amacıyla konulmuş!

-Kaynaklar-
gravestmor.com
durbachblock.com

Dünyanın En Yüksek ve En İlginç Asansörleri  

Kategori : | |

cihanozdemir.comManzaraları ve yüksek teknoloji ürünü olmaları onları bir asansörden daha çok bir gezi aracı yapıyor. Dünyanın en yüksek ve en ilginç asansörleri videoları ile birlikte aşağıda...

1. Gökyüzü Kulesi, Auckland, Yeni Zelanda



2. Falkirk Çarkı, İskoçya



3. CN Kulesi, Toronto, Kanada



4. AquaDom Asansörü, Berlin, Germamy



5. IM Pei Çatı Asansörü, Paris, Fransa



6. Bailong Manzara Asansörü, Hunan Bölgesi, Çin



7. Eyfel Kulesi İkinci Kısım Asansörü, Paris, Fransa



8. Rockefeller Binası Çatı Asansörü, New York, Amerika



9. Burj Dubai İnşaat Asansörü, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri



10. Taipei 101 Asansörü, Taipei, Tayvan
Dünyanın en hızlı asansörü



11. Burj Al Arab Oteli Asansörü, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri



-Kaynaklar-
World Architecture News
youtube.com

cihanozdemir.com