Zekatmatik 2007.1  

Kategori : |

Otomatik zekat hesaplama tablosu. Yıllık zekatınızı bir tıklama ile saniyeler içinde hesaplayın. Zekat, İslam'ın beş temel esasından birini teşkil eden ve Kuran'ın 32 yerinde namazla birlikte anılan önemli bir ibadettir. Excel formatındaki bu tek sayfalık hesaplama tablosu ile yıllık zekatınızı saniyeler içinde kolayca hesaplayabilir, gerek duyarsanız Zekatmatik'ten ilgili linke tıklayarak zekatla ilgili çok ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Program bir Excel uygulaması olduğundan tabloyu çalıştırabilmek için bilgisayarınızda Excel veya Excel Viewer yüklü olmalıdır.

Program İndirme Adresi:
http://www.bitkihekimi.net /uygu/zekatmatik.exe

Google Dökümanları Artık Türkçe  

Kategori : |

Google, yeni bir hizmetini daha "Beta" olarak Türkçe dil desteği ile yayına açtı: Google Dökümanlar. E-posta ile gönderilen elektronik tablo ve metin doküman dosyalarının farklı sürümlerini takip etmekte zorlanıyorsanız, Google Dökümanlar tam size göre! Google Dökümanlar, dokümanları güncel tutan ve istediğiniz kişilerin kendi bilgisayarlarından dosyaları güncelleyebilecekleri ücretsiz bir web-tabanlı metin doküman ve elektronik tablo programıdır. Mesela, öğrenci grubunuzun ev ödevlerini koordine edebilir, evinizden veya iş yerinizden ailenizin yapılacak işler listesine ulaşabilir, veya uzaktaki arkadaşlarınızla yeni bir iş planı üzerinde çalışabilirsiniz.
Google Dökümanlar

Madde işaretli listeler yapma, sütunlara göre sıralama, tablolar, resimler, açıklamalar, formüller ekleme, yazı tiplerini değiştirme ve daha fazlası dahil, tüm temel işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan hizmet, bilgisayarınızda varolan DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT vb. dahil, popüler dosya biçimlerinin çoğunu aktarabilmenizi de sağlıyor.

Alışık olduğunuz biçimde düzenlenmiş olan masaüstü, düzenleme işlemini çok kolaylaştırır.
Karakterleri kalınlaştırmak, altını çizmek, içerden başlatmak, yazı tipini veya sayı biçimini değiştirmek, hücre arka plan rengini değiştirmek, vb. için araç çubuğu düğmelerini tıklamanız yeterli olacaktır.



Dokümanlarınıza erişebilecek kişileri seçin.
Belirli bir dokümanı kendileriyle paylaşmak istediğiniz insanların e-posta adreslerini girin ve onlara bir davetiye gönderin.


Anında paylaşın.
Dokümanınızı, elektronik tablonuzu veya sununuzu düzenlemeye veya görüntülemeye davet ettiğiniz herkes, oturum açar açmaz dokümanınıza erişebilir.


Başkalarıyla birlikte gerçek zamanlı düzenleme yapın ve sunun.
Birden çok kişi aynı anda görüntüleyebilir ve değişiklikler yapabilir. Elektronik tablolar için ekranda görüntülenen bir sohbet penceresi vardır ve doküman düzeltmeleri tam olarak kimin neyi ne zaman değiştirdiğini size gösterir. Bir sunuyu birlikte görüntülemek çok kolaydır, sunuya katılan herkes konuyu otomatik olarak sunucuyla birlikte izleyebilir.



İstediğiniz yerden erişin ve düzenleyin.
İndirilecek hiçbir şey yok; dokümanlarınıza, elektronik tablolarınıza ve sunularınıza İnternet bağlantısı ve standart bir tarayıcısı olan herhangi bir bilgisayardan erişebilirsiniz. Ücretsizdir.


Çalışmanızı güvenle depolayın.
Online depolama ve otomatik kaydetme, yerel sabit disk arızalarından veya elektrik kesilmelerinden korkmanıza gerek kalmaması anlamına gelir.


Kopyaları kolayca kaydedin ve dışa aktarın.
Dokümanlarınızı ve elektronik tablolarınızı DOC, XLS, CSV, ODS, ODT, PDF, RTF ve HTML formatında kendi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.


Dokümanlarınızı organize edin
Dokümanlarınızı klasörler halinde organize ederek onları kolayca bulun. Dokümanlarınızı istediğiniz sayıda klasöre sürükleyip bırakın.



Çalışmanızı bir web sayfası olarak yayınlayın.
Yeni hiçbir şey öğrenmenize gerek kalmadan, dokümanlarınızı normal görünümlü web sayfaları olarak tek bir tıklamayla online yayınlayabilirsiniz.


Sayfalarınızı kimlerin görebileceğini denetleyin.

Tüm dünyaya veya birkaç kişiye yayınlayabilir veya hiç kimseye yayınlamayabilirsiniz: karar sizin. (Ayrıca, istediğiniz zaman yayından kaldırabilirsiniz.)


Dokümanlarınızı blogunuza gönderin.
Bir doküman oluşturduğunuzda, onu blogunuza gönderebilirsiniz.


Şirketinize veya grubunuza yayınlayın.
Google Apps ile önemli dokümanları, elektronik tabloları ve sunuları şirketiniz veya grubunuz içinde paylaşmak daha da kolaydır.



-Alıntıdır-
turkceyazilim.net

İnanılmaz Gösteri!  

Kategori :

El çabukluğu mu dersiniz, sihir mi dersiniz ne derseniz deyin, bu adamın yaptığı akıl mantık sınırları dışında. Japon sihirbazın yaptığı inanılmaz gösteri aşağıda..


Türkiye Sokak Sokak İnternette  

Kategori :

Sonunda uzun zamandır eksikliği çekilen sokak adreslerini gösteren haritalar google maps sayesinde internette. Google, Türkiye'nin sokak sokak haritasını çıkarmayı başardı. Ayrıca haritalara detay olarak benzin istasyonları, duraklar, okullar, bankalar, devlet binaları, hotelleri de eklemeyi unutmamışlar.
http://maps.google.com/

* Çıkan sayfada search butonunu kullanıp, aradığınız şehri yazıp, sokak adreslerini öğrenebilirsiniz.

Ülke İstatistikleri  

Kategori :









Asker sayısında dünya dördüncüsüyüz

Bu adreste http://www.nationmaster.com/index.php, 208 ülkenin 1000'den fazla başlıkta karşılaştırmalı istatistikleri bulunuyor. Türkiye elektrik üretiminde dünya 23.sü iken, elektrik tüketiminde dünya 21.si. 3 milyar KWH artıdayız. Sonuçlardan bazıları:

- Her bin kişiye 0.4 sinema düşüyor Belarus'ta
- Bütçede eğitime en çok pay (%38) veren ülke Yemen.
- Kişi başına en çok web sitesi (%8,5) olan ülke Almanya
- Güney Kore'de her 10 kişiden 2.5'i geniş bant internet kullanıyor.
- Sadece Türkiye'nin istatistiklerine bakmak isterseniz de buraya tıklayın. Meraklısını uzun süre sayfalarında tutabiliyor bu site.

-bildirgec.org-

BitTorrent 6 - Son Sürüm  

Kategori :

BitTorrent, bir dosya paylaşım programıdır. BitTorrent ile video, müzik, oyun gibi dijital dosyaları indirebilirsiniz. Program internet üzerinden yasal torrent dosyalarını arar ve en kolay indirebilir olanları seçer.

Son sürümünde Bittorent 6, uTorrent'in sahip olduğu tüm özellikleri kapsayarak çıkmış. uTorrent'in fonksiyonalitesini BitTorrent'in açık kaynak kodlu temeliyle birleştirip, ortaya sistem kaynaklarını uTorrent kadar verimli kullanan bir BitTorrent sürümü oluşmuş. Yaklaşık 20 dilde destek veren bu program, 70 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor. Güvenli bir şekilde dosyaları bilgisayarınıza alabiliyorsunuz. Detaylı grafikler ve istatistiklerle paylaşımızı inceleyebiliyorsunuz.

Bittorent Program Sayfası-> Buraya tıklayın
BitTorrent'in son sürümünü indirmek için buraya tıklayın.

Pardus 2007.2 Caracal Caracal  

Kategori :

Adını Anadolu parsından alan, Linux tabanlı ilk milli işletim sistemimizin son versiyonu. İşletim sistemlerinde Türkiye'nin dışa bağımlılığını sona erdirmesi bekleniyor. Aşağıdaki linkten programı indirebilirsiniz. Aynı zamanda nasıl kurulacağını anlatan bir dokümanı da ekte bulabilirsiniz.



İndirme Adresi
http://www.pardus.org.tr/indir.html
Kurulumu ve Kullanımı
http://rapidshare.com/files/45412651/Pardus_Kullanim_Kilavuzu.pdf

Polislerin Yeni Gözü  

Kategori :

"Big Brother-Büyük kardeş" artık bizi gerçekten göz hapsinde tutacak! İngiliz polisinin kullandığı helikopter türü küçük bir makina, üzerine kamera takılarak 24 saat şehri kontrol altında tutuyor. Bizdeki Mobese'lerin aksine durağan bir gözlem değil olay yerine veya istenilen yere ulaşılıp anında görüntü aktarımı yapılıyor. Aynı zamanda suçlu takibi de bu sayede kolaylaşıyor. Makina 120 metre yüksekliğe çıkabiliyor, bu sayede görüş açısı artıyor. Bir diğer önemli özelliği ise yüksek hareket kabiliyetine sahip olması. Bütün bu olumlu özelliklerine karşın halk, mahremiyetlerinin kalmadığını ve bu küçük aleti evlerinin üzerinde uçarken yada odalarını gözetlerken görmek istemiyor.


GOM Player  

Kategori :

Bir video indirdiniz ama codec soruyor yada elinizdeki video oynatıcı açamıyor! Sıklıkla aynı sorunu yaşayanlar ve codec yüklemekten bıkanlar için en iyi çözüm Gom Player. Neredeyse açamayacağı video/film yok gibi.

Tema desteğine de sahip olan yazılım, sistem kaynaklarınızı sömürmüyor. Gömülü codec sistemi sayesinde AVI, MPEG, DivX, XviD, AC3, OGG, MP4 ... gibi popüler dosyaları doğrudan oynatabiliyor. Yani ekstra codec kurmanıza gerek kalmıyor. Patentli teknolojisi sayesinde bozuk olan veya o an indirmekte olduğunuz ve henüz tamamlanmamış olan AVI dosyalarını oynatabiliyor.

Bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Winamp 5.50 Beta  

Kategori : |

Winamp.com'dan yapılan duyuru ile Winamp'ın son beta sürümü olan 5.5 yayımlandı.
Bu son sürüm ile beraber gelen en büyük yenilik bento adı verilen yeni winamp teması. Winamp'a windows media player 11 havası katan bento teması dışında, albüm kapak imajı penceresi ve bar görünüm şeklinde kullanabilme özellikleri dikkat çekiyor.
Kişisel fikrim, bu temanın uzun zamandır winamp'da olan tema eksikliğini fazlasıyla dolduracağı..

Winamp 5.5 beta'nın üç farklı sürümünü aşağıdan indirebilir:

- Winamp 5.5 Beta Full
- Winamp 5.5 Beta Pro (lisans istiyor)
(Önceden lisansı-şifresi olanlar direkt bu dosyayı yükleyip eski şifreleriyle kullanıma devam edebilirler.)
- Winamp 5.5 Beta Lite

ve sürüm hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Mini Check-Up  

Kategori :

Hastaneye gidip durumunuzu öğrenmek için pahalı testlere girmeye gerek yok. Kendi kendinize yapabileceğiniz mini testler sonucunda zayıf noktalarınızı öğrenebilir, bunları daha iyi hale getirebilirsiniz..

1.AKCİĞER KAPASİTENİZİ ÖLÇÜN
Ciğerlerinizdeki bütün havayı boşaltın ve göğüs çevrenizi ölçün. Şimdi derin bir nefes alın ve yeniden ölçün.
SONUÇ: Dolu ciğerler, boşa göre yüzde 10 daha fazla yer kaplamalı. Sizdeki ölçü daha azını mı işaret ediyor? O zaman dik bir duruş, yoga egzersizleri ve yüzmeyle birlikte ciğer kapasitenizi artırabilirsiniz. Eğer sık sık öksürme veya nefessiz kalma gibi sorunlarınız varsa mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

2.HAFIZANIZI YOKLAYIN...
Hafızanızla ilgili de kendi kendinize küçük bir test yapabilirsiniz. Aşağıda 3 sıra halinde rakam dizisi görüyorsunuz. Önce aşağıdan iki sırayı elinizle kapatın ve gördüğünüz rakamları 5 saniye boyunca kafanıza yerleştirin. Sonra kafanızı çevirin ve bu sayıyı boş bir kağıda yazın. Bu minik testi diğer sayılar için de satırları ikişer ikişer kapatarak yapın. Ne kadar hata yaptınız?

3864332
7645512
7505531

3.EĞER TOPLAMDA 6 HATANIZ VARSA SORUN DEĞİL:
Ancak bunun ötesindeki yanlış sayısı bir konsantrasyon probleminiz olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni beyni yavaşlatan stres hormonları olabilir. Bunun için günde 30 dakikayı kendinize ayırın. Bu 30 dakika boyunca sadece canınızın istediğini yapın. Yine de bir fayda göremiyorsanız bir uzmana başvurun.

4.TEMİZ NEFES BİR NEFES İÇİN:
Ağız kokusunu test etmek için beyaz bir bezi dilinizin üzerine yerleştirin. 10 saniye bekleyin ve sonra koklayın.
Dişlerinizi düzenli fırçaladığınız halde ağzınızda koku var ya da test yaptığınız bez sarı renge mi dönüştü? Dilinizde çok fazla bakteri birikiyor olabilir. Bunun için her gün yumuşak bir bezle dilinizi temizleyin, Yine de istediğiniz sonucu alamıyorsanız o zaman bir iltihap söz konusu olabilir. Diş hekiminize başvurun..

5.SIRTINIZ NE KADAR ESNEK?
Omurganızı bir duvara dayayın. Bacaklarınız kapalı ve öne doğru gergin dursun. Şimdi üstgövdenizi öne doğru eğin ama dizlerinizi bükmeyin, bacaklar gergin! Ayak uçlarına mümkün olduğunca uzanmaya çalışın ve 3 saniye pozisyonda kalın.
AYAK PARMAKLARINIZA NE KADAR YAKLAŞABİLDİNİZ? Parmaklarınızla ayaklarınız arasında bir el mesafesi varsa sorun yok. Vücudunuzun yeterince esnek olduğunu ve bu hareketliliğin de sırtınızı koruduğunu söyleyebiliriz. Ancak eğildiğinizde parmaklarınız ancak dizlerinize gelebiliyorsa o zaman haftada 2 kez esnetme egzersizleri yapmalısınız. Yoga da bunun için çok faydalı olabilir. Eğer öne eğilirken dizlerinizi hiç gergin tutamadıysanız en iyisi bir doktora ya da fizyoterapiste başvurun.

6. DENGEDE DURABİLİYOR MUSUNUZ?
Dengenizi test edebilirsiniz. Bunun için bacaklarınızı omuz hizasında hafif açın. Kollarınızı göğsünüzün üzerinde çapraz yapın. Ellerinizi omuzbaşlarınıza yapıştırın. Şimdi öndeki bacağınızı dizinizle ayakucunuz bir çizgi teşkil edecek şekilde bükün. Ağırlığınızı öndeki bacağınıza verin, arka ayağınızı da 10 cm kadar yukarı kaldırın. Eğer yapabiliyorsanız gözlerinizi de kapatın. Kıpırdamadan, titremeden ne kadar süre böyle kalabiliyorsunuz?
SONUÇ: Eğer 6-10 saniye arasında gözleriniz açık olarak kalabiliyorsanız iyi. Hatta gözünüz kapalı olarak da 3 veya daha fazla saniye dayanıyorsanız yine süper! Dengede iyi durabilmeniz tüm kaslarınızın, sırtınızın ve eklem yerlerinizin yeterince güçlü olduğunu gösterir. Eğer böyle bir koordinasyonu sağlayamıyorsanız size dans etmeyi veya Chi-gong gibi sporları öneriyoruz. Eğer hiç beceremiyorsanız bir fitness eğitmeniyle birlikte çalışabilirsiniz.

7. KALBİNİZİN GÜCÜNÜ ÖLÇÜN
Sakin bir zamanınızda, otururken nabzınızı ölçün. Bunun için iki parmağınızı bileğinizin iç kısmına bastırın ve saymaya başlayın. Dakikada ne kadar vuruş olduğunu tespit edin. Daha sonra 3 dakika boyunca yerinizde zıplayın, sonra 3 dakika bekleyin ve yeniden ölçüm yapın.
NABIZ SAYISI NE KADAR? Sakin bir anda nabızın 60-70 olması normaldir. Bu sayı sürekli spor yapanlarda dakikada 50 olabilir. Eğer 3 dakika dinlendikten sonra da nabzınız sakinleşmiyorsa o zaman kalbinizi güçlendirmek için bir şeyler yapmalısınız. Haftada 3 kez 30'ar dakikalık yürüyüşler veya yüzmek iyi fikir. 8 hafta sonra yine bir iyileşme görmezseniz doktora başvurmalı ve gerekiyorsa bir EKG çektirmelisiniz.

8. RETİNADA PROBLEM OLABİLİR Mİ?
Retinadaki sorunları tespit etmek için geliştirilen 'Amsler-Gittertest'i evde kendiniz de uygulayabiliyorsunuz. Şimdi bir elinizle tek gözünüzü kapatın, diğeriyle birkaç saniye boyunca ortadaki siyah noktaya odaklanın. Bu testi gün ışığında ve siyah noktaya 30-40 cm uzaklıkta yapın. Sonra kapalı gözünüzü açın ve diğerini kapatın.
BÜTÜN ÇİZGİLER OLDUĞU GİBİ DÜZ DURUYOR: Müthiş o zaman bir sorununuz yok. Ancak hücrelere yamru yumru veya biraz kaymış gibi görünüyorsa göözünüze o zaman bir göz doktoruna gitmelisiniz. Hatta doktorunuz kolesterolünüzü ölçtürmenizi de isteyebilir. Çünkü yüksek kolesterolün retina bozukluklarına sebep olduğu biliniyor.

9. PELVİS KASLARINIZ NE KADAR SAĞLAM?
Bu testi en iyi; tuvalet ihtiyacınızın had safhada olduğu bir zamanda yapabilirsiniz! 10 saniye boyunca pelvis (leğenkemiği bögesindeki) kaslarınızı sıkın. Sonra serbest bırakın ve yeniden sıkın. Bu işlemi dayanamayacak hale gelinceye kadar sürdürün. Kaç kere yapabiliyor sunuz?
15'TEN AZ İSE: Eğer 15'ten az ise sonuç kaslarınızı çalıştırmaya ihtiyacınız var. Güçlü pelvis kasları orgazm gücünüzü de arttırır. Özellikle doğum yapan kadınlarda bu kasların gücü biraz azalır. Bu yüzden doğumdan sonra bu kasları hızla güçlendirmekte fayda var. Bunun için yukardaki egzersizi her gün bir kez yapabilirsiniz. Bu rakamı 20'ye kadar çıkarabilirsiniz! Eğer 3 hafta sonra bir gelişme görmezseniz bir jinekologa başvurabilirsiniz.

-Alıntıdır-
downtr.org

Ramazanda Tok Durmak  

Kategori : |

Ramazan kapıya dayanınca, gazetelerde yazı başlığında olduğu türden haberler görünce ister istemez önce bir tebessüm ediyor insan. Ardından da acaba nelermiş diye göz atmadan geçemiyor.



Hani Bektaşi’nin, “11 mübarek ay nasıl da çarçabuk geçip gitti…” demesi gibi… (Osman Özsoy'un yazısı-haber7)

Çok hoşuma giden bir yazı yazmış Osman Özsoy. Ben biraz kısalttım yazısını. Eğer tamamını okumak isterseniz buraya tıklayın.

Tokluk hissini uzun zaman hissetmek için şunları öneriyor uzmanlar…

Öncelikle karbonhidratlı yiyecekler. Bilindiği gibi karbonhidratlar kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur. İçlerinde bulunan lifler, sindirim sistemini harekete geçirir. Ayrıca bu besinler insanı tok tutarak açlık hissini engeller. Demek ki Anadolu’daki ramazan kültüründe ramazan öncesi hazırlıklar yapılırken, onun için hamur işi besinler hazırlıyormuş analarımız… Bilimin yeni farkına vardığını, onlar yüzlerce sene öncesinden tespit etmişler.

Kromlu yiyecekler vücuttaki insülin dengesini korumaya yardımcı olmaktadır. Kan şekerinin düşmesi açlığa yol açar. Aynı zamanda kişinin daha uzun süre tok kalmasını sağlar. Krom ihtiyacını karşılamak için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler ve tahıl ürünleri yemek gerekir. Demek ki, ramazanda yapılan hamur işi besinler üzerine bunun için fındık, ceviz döküyormuş analarımız.

Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunan triptofan ise, proteinlerin büyük bölümünde bulunan bir çeşit aminoasittir. Can sıkıntısını giderir ve iştahı kapar. Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur.

Yazıyı bitirmeden önce, oruca yeni başlayanlar için kolay acıkmaya neden olan yiyeceklere de örnekler verelim.

Çocukların çok sevdiği patates kızartması çok çabuk acıkmaya neden olur. Yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü etki yapar. Kırmızıbiber de iştah açar. Acılı ketçap da hakeza… Onun için, acı bir yemek yediğinizde doyduğunuzu çok kolay anlayamazsınız.

Karalahana: Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, iştah açıcı özelliği nedeniyle çabuk acıktırır. Diyet yapıyorsanuz uzak durmanız gereken besinlerden biri de greyfurttur. İştah açıcı özelliği vardır.

Son olarak şunu söyleyelim:

Bugün eğer evinize ramazan alışverişi yapacaksanız, temel gıda maddelerinden oluşan bir poşet malzeme alarak, mahalledeki bir ihtiyaç sahibinin kapısına bırakmaya ne dersiniz?

10 Kere Filtre Edilmiştir:)  

Kategori :

İçinde hiçbir yabancı madde bulamazsınız! Şirketin iddiası ürettiği ürünlerin %100 saflıkta olması.Bunu göstermek için de ilginç bir reklam hazırlamışlar.


Salam Sosis  

Kategori :

Sağlıklı yaşamın en önemli sırlarından biri işlenmiş gıdalardan uzak durmak. Katkı maddeleri ile yapılan şarküteri ürünleri de uzak durulması gerekenler arasında. Yakından çekilmiş salam-sosis fotoğraflarını görünce ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

ABD’li newstarget sitesi şarküteri ürünlerinin ürkütücü fotoğraflarını yayınladı. Salam ve sosisleri iki üç katı büyüterek yapılan çekimlerde işlenmiş etin dokusu açıkça görülüyor. Örneğin dana yüreğinden yapılmış salamların içinde, çıplak gözle bakıldığında karabiber olduğunu düşüneceğimiz kara parçacıklar var. Oysa, içindekiler listesinde karabiber yok! Salamlara pembe renk veren sodyum nitrit isimli katkı maddesi ise pankreas kanseri, beyin tümörü, lösemi ve diğer kanser türlerinden sorumlu zehirlerden biri. Fotoğraflarda görünemeyen şeyler de var tabii; MSG (monosodyum glutamat) gibi katkı maddeleri görülemiyor.

Büyütülmüş salam ve sosis fotoğrafları için tıklayın.

(Fotoğrafları görmek için çıkan sayfanın altında "next" yazısına tıklayın)

-Alıntıdır-
iyibilgi.com

Arşiv

cihanozdemir.com