Google Dökümanları Artık Türkçe  

Kategori : |

Google, yeni bir hizmetini daha "Beta" olarak Türkçe dil desteği ile yayına açtı: Google Dökümanlar. E-posta ile gönderilen elektronik tablo ve metin doküman dosyalarının farklı sürümlerini takip etmekte zorlanıyorsanız, Google Dökümanlar tam size göre! Google Dökümanlar, dokümanları güncel tutan ve istediğiniz kişilerin kendi bilgisayarlarından dosyaları güncelleyebilecekleri ücretsiz bir web-tabanlı metin doküman ve elektronik tablo programıdır. Mesela, öğrenci grubunuzun ev ödevlerini koordine edebilir, evinizden veya iş yerinizden ailenizin yapılacak işler listesine ulaşabilir, veya uzaktaki arkadaşlarınızla yeni bir iş planı üzerinde çalışabilirsiniz.
Google Dökümanlar

Madde işaretli listeler yapma, sütunlara göre sıralama, tablolar, resimler, açıklamalar, formüller ekleme, yazı tiplerini değiştirme ve daha fazlası dahil, tüm temel işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan hizmet, bilgisayarınızda varolan DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT vb. dahil, popüler dosya biçimlerinin çoğunu aktarabilmenizi de sağlıyor.

Alışık olduğunuz biçimde düzenlenmiş olan masaüstü, düzenleme işlemini çok kolaylaştırır.
Karakterleri kalınlaştırmak, altını çizmek, içerden başlatmak, yazı tipini veya sayı biçimini değiştirmek, hücre arka plan rengini değiştirmek, vb. için araç çubuğu düğmelerini tıklamanız yeterli olacaktır.



Dokümanlarınıza erişebilecek kişileri seçin.
Belirli bir dokümanı kendileriyle paylaşmak istediğiniz insanların e-posta adreslerini girin ve onlara bir davetiye gönderin.


Anında paylaşın.
Dokümanınızı, elektronik tablonuzu veya sununuzu düzenlemeye veya görüntülemeye davet ettiğiniz herkes, oturum açar açmaz dokümanınıza erişebilir.


Başkalarıyla birlikte gerçek zamanlı düzenleme yapın ve sunun.
Birden çok kişi aynı anda görüntüleyebilir ve değişiklikler yapabilir. Elektronik tablolar için ekranda görüntülenen bir sohbet penceresi vardır ve doküman düzeltmeleri tam olarak kimin neyi ne zaman değiştirdiğini size gösterir. Bir sunuyu birlikte görüntülemek çok kolaydır, sunuya katılan herkes konuyu otomatik olarak sunucuyla birlikte izleyebilir.



İstediğiniz yerden erişin ve düzenleyin.
İndirilecek hiçbir şey yok; dokümanlarınıza, elektronik tablolarınıza ve sunularınıza İnternet bağlantısı ve standart bir tarayıcısı olan herhangi bir bilgisayardan erişebilirsiniz. Ücretsizdir.


Çalışmanızı güvenle depolayın.
Online depolama ve otomatik kaydetme, yerel sabit disk arızalarından veya elektrik kesilmelerinden korkmanıza gerek kalmaması anlamına gelir.


Kopyaları kolayca kaydedin ve dışa aktarın.
Dokümanlarınızı ve elektronik tablolarınızı DOC, XLS, CSV, ODS, ODT, PDF, RTF ve HTML formatında kendi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.


Dokümanlarınızı organize edin
Dokümanlarınızı klasörler halinde organize ederek onları kolayca bulun. Dokümanlarınızı istediğiniz sayıda klasöre sürükleyip bırakın.



Çalışmanızı bir web sayfası olarak yayınlayın.
Yeni hiçbir şey öğrenmenize gerek kalmadan, dokümanlarınızı normal görünümlü web sayfaları olarak tek bir tıklamayla online yayınlayabilirsiniz.


Sayfalarınızı kimlerin görebileceğini denetleyin.

Tüm dünyaya veya birkaç kişiye yayınlayabilir veya hiç kimseye yayınlamayabilirsiniz: karar sizin. (Ayrıca, istediğiniz zaman yayından kaldırabilirsiniz.)


Dokümanlarınızı blogunuza gönderin.
Bir doküman oluşturduğunuzda, onu blogunuza gönderebilirsiniz.


Şirketinize veya grubunuza yayınlayın.
Google Apps ile önemli dokümanları, elektronik tabloları ve sunuları şirketiniz veya grubunuz içinde paylaşmak daha da kolaydır.



-Alıntıdır-
turkceyazilim.net


0 Yorum

Yorum Gönder

Arşiv

cihanozdemir.com