Organize Karmaşa  

Kategori : |

cihanozdemir.comBu viyadük, 20 milyonun üzerinde insanın yaşadığı dünyanın en büyük metrepollerinden Çin'in Şangay şehrinde bulunmakta. Yanlış saymadıysam 3 katlı bir viyadük. Her katta ayrı bir trafik yoğunluğu. Çin'deki ekonomik büyüme ve nüfus artışı bu şekilde devam ettiği sürece bu yolların da yakın bir zamanda yetmeyeceği aşikar.

-Fotoğraf-
commons.wikimedia.org


6 Yorum

yollarda neredeyse gökdelenler kadar yükselmiş durumda.ama benim dikkatimi çeken ise o kadar karmaşanın içindeki 'yeşillik'

Evet. O kadar beton ve asfaltın yanında doğayı da ihmal etmemek lazım. Her yol ve bina projesinde mutlaka peyzaj projelerine de önem verilmesi gerekiyor. Sonuçta o çevrede soluk alıp veren insanlar yaşayacak.

Hep şehiriçindeki yolların yer altına alınabilmesini hayal ederim. Yolları yapanlarsa tam tersine yukarı doğru inşa ediyorlar.

Yol altına alınması güzel bir fikir ama bazı sakıncaları var. Öncelikli sorun maliyetinin yüksek olması. Düşünün yer altında 6-8 şeritli bir otobanın maliyetini. Yerüstü şu anda daha ekonomik. İkinci sorun havalandırma. Egzoslardan çıkan gazları o kapalı ortamdan uzaklaştırmak için devasa ve çok sayıda türbine ihtiyaç olabilir. Tabi türbinler yeterse.

zafer tiryaki   yazdı 5 Şubat 2010 15:26

bu şu anki işler sistem ile imkansız bence. belki ileride farklı enerji ile hareket eden araçlar kullanırsak o zman olabilir belki . buda bir 100 yıl falan ister sanırım

100 yıl beklemeyebiliriz. Şu anda bile Hibrit araçlar yollarda dolaşıyor. Fosil yakıtlar da bana 100 yıl dayanmaz gibi geliyor.

Yorum Gönder

cihanozdemir.com