Gece ve Gökyüzü  

Kategori :



Gece gökyüzünün hızlandırılmış döngüsü. İnsan sırtını toprağa verip şu aksamayan gökyüzünü bir seyretse, şu fani dünyada kendisinin de bulutlar gibi gelip geçici olduğunu bir bilse!

Donmuş Gezegen  

Kategori :


"Donmuş Gezegen", BBC belgesellerinin yıllardır seslendirmesini yapan David Attenborough'un BBC için yaptığı bir belgesel. Yukarıdaki klip ise belgeselin en dikkat çekici bölümlerinden oluşturulmuş. Sitesinde belgeselden alınmış diğer klipleri bulabilirsiniz.

Mortys  

Kategori : |


Mortys, insanların diğer tarafa geçmesiyle görevli olan annesine hem yardımcı olması hem kendisine daha fazla vakit ayırması için bilgisayarını konuşturur :)

Bu Libya İçin Büyük Bir Utançtır!  

Kategori :

Kaddafi'nin o son görüntülerini izlediğimden beri acaba birisi çıkar da benim hissettiğim gibi bir yazı kaleme alıp, arkadaki sis perdesini aralar mı diye düşünüyordum? Fatih Altaylı şu yazısında benim ve benim gibi düşünenlere tercüman olmuş. Yargılamadan, sorgusuz sualsiz bir hayvanı bile öldürmek dinimizde haram iken ne kadar cani olursa olsun bir insanı mahkemeye çıkarmadan öldürmek ve bunu yaparken tekbir getirmek! Bunu yapanlar cahil olabilir ama olaydan sonra bir aklı selim çıkıp da olaya niye müdahale etmiyor? Bütün yabancı medyaya bu görüntüler servis ediliyor, insanlara seyrettiriliyor. Hiç zannetmiyorum ki batılı bir lider ya da asker bu şekilde öldürülsün ve bu kendi medyaları tarafından dünyaya servis edilsin. Yazık ki hala sömürge dünyasının trolleri tarafından kandırılıyor ve onların çıkarları uğruna hareket ediyoruz, ettiriliyoruz.

Kuşbakışı Kâbe  

Kategori :

Mekke'nin havadan çekilmiş muhteşem görüntüsü. Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Dezenformasyon  

Kategori :

Sabah gazetesinin pazar günü çıkardığı "The New York Times" ekini okuyorum. İkinci sayfada aynen şu ifade var; "Batı Şeria'da Filistinliler'in İsrail plajlarına girmesi yasak. Bazı İsrailliler tarafından plaja gizlice sokulan çoğu Filistinli, köpüklü dalgaları hayatlarında ilk kez gördü"! Yasaklarız ama insani yönümüz de var edebiyatı. Gazze'de bombalar masumların üzerine düşerken, çoluk çocuk tepelere çıkıp ellerinde dürbünlerle katliamı canlı seyretmek ne kadar haber oldu acaba?

cihanozdemir.com