Namaz Vakitleri Programı v1.0.2  

Kategori : | |

Bu program Diyanet İşleri Başkanlığının web sitesinden otomatik olarak namaz vakitlerini almak için geliştirilmiştir. Bu sayede gün içinde sıklıkla bilgisayar başında olan bizler, bulunduğumuz ortamdan ezan sesini duyamadığımız durumlarda sesli veya messenger tarzı mesaj penceresi ile bizi uyarmaktadır.

Özellikler:

* Aylık periyodlarla bulunduğunuz Ülke/Şehir için Diyanet işleri başkanlığının web sitesi http://www.diyanet.gov.tr/turkish/vakithes_namazvakti.asp" adresinden namaz vakitlerini otomatik olarak alır
* Bulunduğumuz yıl için Dini günler(Bayramlar,Kandiller,Özel geceler) takvimini gösterir.
* Program her başladığında rasgele bir Hadis-i Şerif gösterir.
* Messenger tarzı gösterim ekranı. Bu sayede belli bir saniye sonra kullanıcıyı rahatsız etmeden otomatik olarak mesaj penceresi kapanır.
* Dinimizle ilgili birçok bilginin yer aldığı "Bunları Biliyormuyuz" modülü.
* Resimli Abdest anlatımı
* Resimli Namaz anlatımı
* Namaz vakitlerini Ezandan belli bir süre önce hatırlatabilme.
* Mesaj pencerelerinin gösterim sürelerini ayarlayabilme.
* Namaz vakitlerinde Ezan sesi ile uyarılma.
* Bunun gibi birçok özellik program ile birlikte sizlere sunulmaktadır..

Sürüm : 1.0.2
Boyut : 2.08 MB
Kullanım İzni : Ücretsiz bir yazılımdır
İşletim Sistemi : Windows 98 SE/ME/2000/XP
Dil : Türkçe

Program Ana Sayfası --> http://www.elvanpark.com/overview.php?id=29

Programı İndirmek için --> Buraya tıklayın

-Üretici Sayfasından-
elvanpark.com

Spyware Terminator  

Kategori :

Uzun zamandır kullandığım Ad-Aware, Spy Sweeper gibi programlardan sonra Spyware Terminator bu 2 programın özelliklerini birleştiren, gerçek zamanlı tarama yapabilen uzun zamandır gördüğüm en iyi programlardan biri, aynı zamanda ücretsiz olması da insanı şaşırtıyor. Programda artı özellik olarak virüs koruma özelliği de var. Şu an bilgisayarımda (XP işletim sistemli) Spyware Terminator kurulu ve sorunsuz çalışmakta.

Spyware Terminator, ClamAV motorunu kullanan, aktif koruma sağlayan ve ücretsiz bir anti-spyware yazılımıdır. Bu aralar kullandığım ve çok memnun kaldığım programın özellikleri aşağıda.

Tarama

* Hızlı Tarama : Sadece belli bir kısmı kontrol edip etkisiz hale getirir.
* Tam Tarama : Bilgisayarınızdaki tüm bölüm ve dosyaları tarar.
* Özelleştirilebilir Tarama: Sizin belirlediğiniz bölümü tarar.
* Zamanlamalı Tarama: Sizin belirlediğiniz bir zamanda otomatik olarak tarama yapar.
* Sistem Raporu: Tarama bittikten sonra ne tür casus yazılımları bulduğunu gösterir.
* Antivirus Entegrasyonu: Spyware Terminator, kötü niyetli programları hem tarama sırasında hem de Gerçek-Zamanlı Kalkan içinden saptama yetisini genişletmek amacıyla, kullanıcıların bir açık kaynak antivirüs programını, ClamAV'yi entegre etmelerine olana sağlar. Antivirüs veritabanı güncellemeleri Spyware Terminator güncellemeleri ile birlikte otomatik olarak indirilir.

Casus Yazılımları Temizleme

* Efektif Kaldırma : Spy yazılımlarını etkin olarak temizler.
* Başlangıçta Temizlik : Windows üzerinde temizleyemediği spy yazılımlarını yeniden başlattıntan sonra açılışta temizler.
* Karantina : Bulduğu spy yazılımlarını güvenli bir yerde tutup daha sonra temizler.

Diğer Özellikler

* Gerçek zamanlı koruma sağlar.
* Diğer dilleri destekler. (Programın dil desteğinde Türkçe mevcut).

Program Web Adresi --> http://www.spywareterminator.com/

İndir --> Spyware Terminator v2.0.1.224 (7.79 MB)

CCleaner  

Kategori :

Açılımı Crap Cleaner olan bu program ile bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyaları silerek daha istikrarlı ve performanslı çalışmanıza olanak veren program boyundan büyük işler başarıyor.
Program üç ana bölümden oluşuyor. Türkçe olduğu için üç bölümün de kullanımı oldukça basit. Birinci ana bölüm Cleaner yani Temizlik bölümü. Bu bölüm programın asıl amacının gerçekleştirildiği; bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyalardan arınmanızı sağlayan yerdir. Bu bölüm kendi içerisinde de Windows ve Uygulamalar olarak ikiye ayrılmakta. Windows bölümü ise Internet Explorer, Windows Explorer, Sistem ve Gelişmiş olmak üzere dörde ayrılmaktadır.

Programın ayrıca sorunlar bölümünde uygulamaların, kısayolların vb.hatalarını tarayabilir, hataları düzeltebilirsiniz. Araçlar bölümünde de program Kaldırma ve Windows başlangıcında çalışan programlarınızı düzenleyebilirsiniz. Programın en üstünde de sisteminizi hakkında bilgi vermektedir.
Kullanım kolaylığı, ücretsiz olması ve Türkçe olması sebebiyle bu program olmassa olmazlarınız arasına girecek ve bu programı kullanarak sisteminizi daha kararlı ve hızlı hale getireceksiniz.

Cleaner'ın sildiği ve düzenleyebildiği hata uygulamaları :
Internet Explorer
Firefox
Opera
Windows
Kayıt dosyaları
Sistem ve dosya bütünlükleri

Program yüklenirken sizden dil seçeneğini soracak, Türkçe'yi seçip programı Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Program Sayfası --> http://www.ccleaner.com

Standart versiyon (Yahoo Toolbar yükleme seçenekli) v2.02.527 (2,662KB)
İndir --> Standart

Slim versiyon (Yahoo Toolbar yok-Öneriyorum) v2.02.527 (653KB)
İndir --> Slim

Portable versiyon (Bilgisayarınıza programı kurmadan çalıştırma) v2.02.527 (596KB)
İndir --> Portable

Açılacak ekranda 5sn. bekleyin indirme otomatik başlayacaktır.

Unutulan Unutturulan Kut-ül Ammare Zaferi  

Kategori :

Birinci Dünya Savaşı’nda Türk ordusunun Çanakkale’den sonra kazandığı en büyük zafer. İngilizlere Göre Kut Zaferi "1842’deki Kabil bozgunundan beri İngiliz ordusunun yaşadığı en aşağılayıcı hezimet…". Ne yazıkki TRT2'de çıkan bir tarih belgeselini izlemesem heralde bu zaferden ömrüm boyunca hiç haberdar olamayacaktım. Niye tarih kitaplarımızda bu zaferlerimiz yer almaz! Acaba tarih kitaplarına sığamayacak kadar çok zaferimiz olduğundan mı yoksa birilerinin bizim şanlı tarihimizi ve gerçek düşmanlarımızı yeni neslin öğrenmesini istememelerinden mi kaynaklanıyor?

Irak-ı Arab;
Bugünkü Irak'ın Dicle ve Fırat havzası içerisinde yer alan ve Basra'ya kadar uzanan bir zamanların Mezopotamyası. Osmanlı ordusunun I.dünya savaşında çarpıştığı cephelerden biri olan Irak cephesinde 1916 yılında Halil Paşa kumandasındaki Türk ordusu olanca yokluğa ve imkansızlığa rağmen Çanakkale'de yaptığının aynısını yapmış ve tüm hızı ile ilerleyen İngiliz ordusunu önce durdurmuş ve çembere almış ardından onları kurtarmaya gelen İngiliz birliklerini yenilgiye uğratmış ve sonrasında General Townshend komutasındaki İngiliz tümenini Kut’ül-ammare şehrinde 13 general, 481 subay, 13.300 askeri ve tüm savaş araç gereçleri ile esir almışlardır.
Halil Paşa zafer sonrası ordusuna yayınladığı bildirisinde şöyle demiştir:

29 Nisan 1916 tarihli günlük ordu emri…

ORDUMA

Arslanlar!..
1- Bugün Türkler’e şerefü şan, İngilizlere kara meydan olan şu kızgın toprağın müşemmes semasında sühedamızın ruhları şadü handan pervaz ederken, ben de hepinizin pak alınlarından öperek cümlenizi tebrik ediyorum.

2- Bize ikiyüz seneden beri tarihimizde okunmayan bir vakayı kaydettiren Cenab-ı Allah’a hamdü şükür eylerim. Allah’ın azametine bakınız ki, binbeşyüz senelik İngiliz Devleti’nin tarihine bu vakayı ilk defa yazdıran Türk süngüsü oldu. İki senedir devam eden Cihan harbi böyle parlak bir vaka daha göstermemiştir.

3- Ordum gerek Kut karşısında ve gerekse Kut’u kurtarmaya gelen ordular karşısında 350 subay ve on bin neferini şehit vermiştir. Fakat buna mukabil bugün Kut’da 13 general, 481 subay ve 13.300 er teslim alıyorum. Bu teslim aldığımız orduyu kurtarmaya gelen İngiliz kuvvetleri de 30.000 zayiat vererek geri dönmüşlerdir.

4- Şu iki farka bakınca cihanı hayretlere düşürecek kadar büyük bir fark görülür. Tarih bu vakayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır.

5- İşte Türk sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci vakayı Çanakkale’de, ikinci vakayı burada görüyoruz.

6- Yalnız süngü ve göğsümüzle kazandığımız bu zafer yeni tekemmül eden vaziyeti harbiyemiz karşısında muvaffakiyeti atiyemizin parlak bir başlangıcıdır.

7- Bugüne KUT BAYRAMI namını veriyorum. Ordumun her ferdi, her sene bu günü tesit ederken şehitlerimize yasinler, tebarekeler, fatihalar okusunlar. Sühedamız, hayatı ulyatta, semevatta kızıl kanlarla pervaz ederken, gazilerimiz de atideki zaferlerimizle nigehban olsunlar.

Mirliva Halil
Altıncı Ordu Komutanı
24 / 04 / 1916

Avustralyalı araştırmacı Dr.Gaston Bodart bu zaferi, “İngiliz prestijinin birinci dünya savaşı’nda yediği en büyük darbe" olarak yorumlamıştır.

Yaklaşık 5 ay süren kuşatmanın ardından, 13 general, 481 subay ve 7 bini Hintli 13 bin 300 İngiliz askeri Türk birliklerine teslim oldu. Tarihe Kut ül Amare zaferi olarak geçen savaşlar sırasında İngilizler 40 bin kayıp ve esir verirken Türk birlikleri ise 25 bin askerini kaybetti.

Kut ül Amare savaşı sırasında Türk birlikleri sınırlı sayıda uçakla önemli görevler yaptı. Keşif görevleri yapan Türk uçakları bir taraftan da düşman hedeflerini bombardıman etti. 26 Nisan 1916’da Kut ül Amare’deki İngiliz kuvvetlerine erzak yardımına çalışan bir İngiliz uçağı da Türk avcı uçağı tarafından düşürüldü.

Ancak kazanılan bu tarihi zafere rağmen savaşın genelinde mağlup olan Türk ordusu, takviye edilen İngilizlerin bölgeyi Şubat 1917’de işgal etmesine engel olamadı. Irak’ın güneyine 1914 sonlarında çıkarma yapan İngilizler, ancak Mart 1917’de Bağdat’a ulaşarak kenti işgal etti.

Toplu Geçiş :)  

Kategori :

Yol kapatmak dediğin böyle olur! Amerika'da bir okulun 94 öğrencisi anlaşarak ve yeraltında bulunan bir tüneli kullanarak bakın ne yapmışlar. Bizim Türkiye'de bu işi yapacak olsalar, hepsi bir güzel dayak yerdi herhalde :)



Advanced WindowsCare Personal 2.5.5.823  

Kategori :

Iobit firmasının kişisel kullanım için ücretsiz kullanıma sunduğu Windows bakım ve onarım aracı. Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları temizler, güvenlik açıklarını onarır ve kayıt defterinizi düzenler. Dolayısıyla daha düzenli ve hızlı çalışan bir Windows'a sahip olursunuz. Ayrıca programın Türkçe dil desteğide bulunmakta.

Program Ana Sayfası --> http://www.iobit.com
İndirmek için --> Buraya Tıkla - 4,3 MB (Windows Vista™, XP, 2000)

Dünyanın En Küçük Arabası  

Kategori :

1964 Model Peel P50, dünyanın en küçük arabası olduğu varsayılıyor. Hangi akla hizmet tek kişilik böyle bir araba yapılır ve satacağı umulur bilinmez!



Alçaktan Uçuş  

Kategori : |

Bir jet uçağının (Blue Angels adı verilen Amerikan Gösteri Takımı'ndan) ne kadar alçaktan uçabileceğini gösteren bir video.











Dünya Müzik Haritası  

Kategori :

Gracenote.com sitesi dünyanın müzik haritasını çıkarmış. Karşınıza bir dünya haritası çıkıyor, merak ettiğiniz ülkenin üzerine geliyorsunuz ve tıklıyorsunuz. Sağ tarafta bir menü açılıyor. Menüde tıkladığınız ülkede dinlenilen en popüler 10 şarkıcı ve 10 albüm yazıyor. Güzel bir uygulama olmuş.

Pepsi vs. Coca Cola  

Kategori :

Kola savaşlarının reklamlara yansıması da böyle oluyor. Yayınlamasına izin verilmeyen (muhtemelen rekabet kanunları gereği) çarpıcı bir reklam. İzleyin..


Media Converter (Medya Dönüştürücü)  

Kategori : |

Bir film yada müzik dosyası indirdiniz ama medya oynatıcı (Windows Media Player, Winamp, vs.) programınız dosyayı desteklemediği için açamadığı uyarısını veriyor. İşlem basit, hemen mediaconverter.org adresinde, ses dosyası formatalarından: mp3, ogg, wav, wma; video formatlarından: 3g2, 3gp, avi, flv, m4v, mov, mp4, mpg, mpeg, rm, wmv uzantılı dosyaları birbirlerine dönüştürebilirsiniz.

Ayrıca, online olarak dönüştürme yapacağınız sayfada direkt olarak youtube linkini vererek herhangi bir youtube videosunu indirebilirsiniz. Windows arayüzünü kullanmak istediğiniz programın direkt olarak youtube dosyalarını download edebilme özelliği de var. Ayrıca birçok multimedya servisinden; örneğin myspace, dailymotion, myvideo, videogoogle, zippyvideos, metacafe... gibi servislerden dosya indirebilirsiniz. İster 100 Mb limitle online, isterseniz Windows üzerinde çalışan programını indirerek işlem yapabilirsiniz.

Program İndir--> http://www.mediaconverter.org/download/mc-installer-0.8.exe

GreatNews 1.0 Beta (RSS Okuyucu)  

Kategori : |

Öncelikle RSS ne demek, üzerinde biraz konuşalım. Her gün takip ettiğimiz onlarca belki de yüzlerce site var. Bunların büyük bir kısmı yeni içerik girilerek sürekli güncellenen siteler oluyor. Özellikle haber sitelerinde ve bloglarda sıkça rastladığımız Rss tekniği ile takip ettiğimiz birçok siteye bir kaynaktan ulaşmamız mümkün ve bu siteler güncellendikleri zaman anında haberimiz oluyor.


Rss ile siteleri takip edebilmemiz için sitelerin Rss adreslerini bilmemiz gerekiyor. Bu adresler sitelerde bazen görsel olarak turuncu renkli bir simge/logoyla bazen de Rss, Yazılar için Rss, Rss feed (Rss beslemesi), Rss ile site içeriğine abone olun! gibi ifadelerle metin olarak karşımıza çıkar. Takip ettiğimiz sitenin Rss adresini kopyalayarak rss okuyucumuza aktarabiliriz, böylece siteye yeni bir içerik girildiğinde Rss okuyucumuz bunu algılayabilir. Devamlı takip ettiğimiz bir siteyi bu şekilde güncellendiği zaman ziyaret etmiş oluruz, bu da bizim için bir zaman kazancıdır aynı zamanda.
RSS Okuyucu istiyorsanız Greatnews'i bir deneyin derim. Ayrıca bu programı bilgisayarınıza kurmadan da direkt çalıştırabilirsiniz.

Greatnews çok etkin bir RSS okuyucusudur. RSS teknolojisini kullanarak sürekli olarak tarayıcınızla ziyaret edemeyeceğiniz sitelere yeni içerik eklendiği zaman sizi bilgilendirebilen bir araçtır.
Yine RSS beslemesi bulunan siteleri Greatnews`e eklediğiniz zaman bu sitelerin içeriklerini belirlenen aralıklarla kontrol etmenizi sağlar ve bir değişiklik varsa, yeni bir konu gönderilmiş ya da yeni bir mesaj varsa sizi bilgilendirmeye yarayan bir uygulamadır.

Program Adresi --> http://www.curiostudio.com/

Setup Dosyası İndir --> http://www.curiostudio.com/dist/GreatNewsSetup.exe (800Kb)

Kurulumsuz, Direkt Çalıştırma Dosyası İndir --> http://www.curiostudio.com/dist/GreatNews.zip (900Kb)

Arşiv

cihanozdemir.com