GreatNews 1.0 Beta (RSS Okuyucu)  

Kategori : |

Öncelikle RSS ne demek, üzerinde biraz konuşalım. Her gün takip ettiğimiz onlarca belki de yüzlerce site var. Bunların büyük bir kısmı yeni içerik girilerek sürekli güncellenen siteler oluyor. Özellikle haber sitelerinde ve bloglarda sıkça rastladığımız Rss tekniği ile takip ettiğimiz birçok siteye bir kaynaktan ulaşmamız mümkün ve bu siteler güncellendikleri zaman anında haberimiz oluyor.


Rss ile siteleri takip edebilmemiz için sitelerin Rss adreslerini bilmemiz gerekiyor. Bu adresler sitelerde bazen görsel olarak turuncu renkli bir simge/logoyla bazen de Rss, Yazılar için Rss, Rss feed (Rss beslemesi), Rss ile site içeriğine abone olun! gibi ifadelerle metin olarak karşımıza çıkar. Takip ettiğimiz sitenin Rss adresini kopyalayarak rss okuyucumuza aktarabiliriz, böylece siteye yeni bir içerik girildiğinde Rss okuyucumuz bunu algılayabilir. Devamlı takip ettiğimiz bir siteyi bu şekilde güncellendiği zaman ziyaret etmiş oluruz, bu da bizim için bir zaman kazancıdır aynı zamanda.
RSS Okuyucu istiyorsanız Greatnews'i bir deneyin derim. Ayrıca bu programı bilgisayarınıza kurmadan da direkt çalıştırabilirsiniz.

Greatnews çok etkin bir RSS okuyucusudur. RSS teknolojisini kullanarak sürekli olarak tarayıcınızla ziyaret edemeyeceğiniz sitelere yeni içerik eklendiği zaman sizi bilgilendirebilen bir araçtır.
Yine RSS beslemesi bulunan siteleri Greatnews`e eklediğiniz zaman bu sitelerin içeriklerini belirlenen aralıklarla kontrol etmenizi sağlar ve bir değişiklik varsa, yeni bir konu gönderilmiş ya da yeni bir mesaj varsa sizi bilgilendirmeye yarayan bir uygulamadır.

Program Adresi --> http://www.curiostudio.com/

Setup Dosyası İndir --> http://www.curiostudio.com/dist/GreatNewsSetup.exe (800Kb)

Kurulumsuz, Direkt Çalıştırma Dosyası İndir --> http://www.curiostudio.com/dist/GreatNews.zip (900Kb)


0 Yorum

Yorum Gönder

Arşiv

cihanozdemir.com