Kola Kanser Yapıyor  

Kategori : |

Sudan sonra en çok tüketilen bir içecekte asit olması beni her zaman düşündürmüştür. Benim bildiğim asit her türlü maddeyi eritebilen bir kimyasal ve bunun benim soframın baş köşesinde olması beni rahatsız etmeye yeter. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda Kola'da bulunan E211 maddesinin siroza neden olduğu ortaya çıktı. Kola almamak için bir neden daha! DNA bozukluğuna da yol açan E211 maddesi ürünlerden çıkarılacakmış. Neredeyse 2 nesil eskitmiş dünya çapında yaygın bir içecek için geç alınmış yada aldırılmış bir karar!

İlk kez 8 Mayıs 1886'da Eczacı Dr. John S. Pemberton tarafından, Georgia Atlanta'da üretilmiştir. Eczanesinin bahçesinde bardağı 5 centten satışa sunuldu. Dr. Pemberton'un ortağı Frank Robinson kendi el yazısıyla Coca-Cola'nın bugüne kadar değişmeden gelen logosunu yarattı. Coca-Cola'nın şişelenmesine 1894 yılında küçük bir şekerci dükkânında tek makine ile başlandı.
Bugün dünyada 200 ülkede satılan, her yaştan, her cins ve ırktan insanın tanıdığı ve kullandığı bir marka oldu.

Piyasaya çıktığı ilk günden beri içerisindeki katkı maddelerini bir sır gibi saklayan Kola firmasının sırrı sonunda çözüldü. Yapılan araştırmalarda Kola'nın içerisinde E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin bulunduğu saptanmış, firma uzun süre bu iddialara karşı sessiz kalmıştı. Sodyum Benzoat maddesi siroz, parkinson gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor, hiperaktivite bozukluğuna neden oluyor ve DNA'ya zarar veriyor.

KÜFLENMEYİ ÖNLÜYOR

Genel olarak gazlı içeceklerin birçoğunda bulunan ve küflenmeyi önleyen bu maddenin C vitaminiyle karşılaşınca kansorejene dönüştüğü belirtildi. Kola firması ilk olarak Diet Colalar'dan bu maddeyi çıkartacaklarını ve yıl sonuna kadar tamamen kullanımdan kaldıracaklarını açıkladı. Firma sözcüsü bu maddeyi kullanmayı bırakacaklarını açıklasa da Sodyum Benzoat'ın yerini tutacak başka bir bileşen bulamadıklarını da itiraf etti.

-Kaynak-
bugün gazetesi

Microsoft İsrail Şirketi  

Kategori : | |

cihanozdemir.comBu sözleri söyleyen sıradan bir gazeteci yada köşe yazarı değil, dünyanın en zengin 43. adamı, Microsoft'un başındaki en yetkili kişilerden CEO Steve Balmer'ın sözleri. Kendisi de bir Yahudi olan Balmer bu sözleri Microsoft'un İsrail'de açtığı yeni bir araştırma merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada sarfetti: "Microsoft bir ABD şirketi olduğu kadar aynı zamanda bir İsrail şirketi". Aslında İngilizcesi daha iyi anlatıyor demek istediğini "Our company almost as Israeli as American". İngilizce haberin linki şurada.

10 İlginç Yeni Nesil Çalışma Masası  

Kategori : |

cihanozdemir.comİlginç çalışma masaları dedik ama hepsi başlı başına ofis istasyonu. Bütün herşey elinizin altında, uzanmaya bile gerek yok! İş, oyun yada film için mükemmel aletler, tabi parası olana. Şunu da belirtmek lazım; bu ekstra lüks çalışma masalarını kullanacaklar kısa zamanda şişmanlama yada hareketsizlikten meydana gelen rahatsızlıklara maruz kalabilirler. Teknoloji her zaman faydalı olamayabiliyor.

10- Power Desk
Masanın içine entegre edilmiş bir bilgisayar. Kablo yok, bilgisayar kasası yok, ortamdan tasarruf etmek bu olsa gerek.

cihanozdemir.com
9- Nethrone İş İstasyonu
Her ne kadar dişçi koltuğuna benzese de yoğun iş temposu olan yada oyun canavarları için biçilmiş kaftan. Fiyatı tam 2500 dolar.

cihanozdemir.com
8- Mac Sevenler için MILK Desk
Mac bilgisayarın masa içine entegre edilmiş versiyonu.

cihanozdemir.com
7- Corner V1 Bilgisayar Masası
Ergonomik konfor için üretilmiş bir konsept. Fiyatı 1700 Dolar.

cihanozdemir.com
6- Aura İş İstasyonu
Klimalı, gözleri yormayan ışık sistemi, 3 - 4 bilgisayarı monte edebilme özelliği bulunuyor.

cihanozdemir.com
5- Gravitonus Ergonomik İş İstasyonu
Bilim kurgu filminden fırlamış gelmiş gibi duruyor. Medikal tedavilerde de kullanılan bu iş istasyonunda klima, 5.1 ses surround sistem bulunuyor. Koltuğun hemen arkasında bir sub woofer sesi kemiklerinize kadar hissetmenizi sağlıyor.

cihanozdemir.com
4- Office Organix ErgoQuest 500
Tembellik için yada insan hasta olduğunda en ideal konsept. Yattığın yerden 3 monitöre hükmet. Fiyatı 4000 dolar.

cihanozdemir.com
3- Battle-Rig Pro
Sesi maksimum seviyede en ince ayrıntısına kadar duymak için dizayn edilmiş bir ürün. Oyun severler için ideal olabilir.

cihanozdemir.com
2- Total Immersion PCE
Kalkış için hazır, fırlat! İnsanda uçmaya hazır bir robot izlenimi uyandırıyor. Bu ilginç konsept sizi bilgisayar ortamının tam ortasında konumlandırıyor. Üreticisi Musculoskeletal bozuklukları önlemede en etkin konsept olduğunu belirtiyor. Fiyatı 6000 dolar.

cihanozdemir.com
1- Walkstation
Yada "yürüyüş ofisi" denebilir in Turkish :) Bence içlerindeki en faydalı olanı. Hem spor yapacaksın hem çalışacaksın. Yürüyüş yaparken mail gönder, oyun oyna, yazı yaz. Fiyatı 4000 dolar.


Güncelleme:
Bunu da geçen internette dolaşırken gördüm. Adı "The Emperor" Temmuz 2008'de çıkması bekleniyormuş. THX Dolby surround sistem, klima, ışık terapisi (ne olduğu hakkında hiçbir bilgim yok!), web kameralar, 19 inch'lik 3 adet widescreen monitör. Oyucular için özel dizayn edilmiş. Fiyatı ortalama $7000 dolar.


-Kaynak-
bornrich.org

Gökyüzü Köprüsü  

Kategori : |

cihanozdemir.comMalezya'da Langkawi Dağı'nda bulunan Gökyüzü Köprüsü (SkyBridge) dünyanın en yüksek yaya köprüsü olmaya aday. Deniz seviyesinden 687 metre yükseklikte kurulu olan bu köprü sadece 87 metre uzunluktaki çelik bir kolon ve bu kolona bağlı 8 yük dengeleyici kablo yardımıyla ayakta duruyor.

(Resimleri büyük ebatta görmek için üzerilerine tıklayın).

cihanozdemir.com
Köprünün sadece bir kolona bağlı 8 kablo aracılığıyla ayakta durması, üzerinde yürüyen insanlarda sanki manzaranın üzerinde uçuyormuş hissi uyandırıyor. Mükemmel bir manzara açısı ve derinlik hissi. Tabi bu aynı zamanda adrenalin salgılanmasını da hızlandırıyor. Köprü bu yönüyle türünün tek örneği. Aşağıda köprü ile ilgili bir videoyu da izleyebilirsiniz.

cihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.com


-Kaynak-
deputy-dog.com

Dolar Üzerindeki Gizemli İşaretler  

Kategori : |

cihanozdemir.comEski bir konu, maillerde uzun zamandır dolaşan bir mit. Yalnız videosunu ilk defa seyrettim. Güzel yapılmış, seyrederken klip üzerinde uzun süre çalışıldığı anlaşılıyor. Özellikle doların üzerindeki Latince kelimelere ve sembollere bakıp da "bir Amerikan parasında bunların ne işi var?" diye sorgulayanların izlemesi gereken bir klip.


Not: Ek olarak şuradaki sitede parada kullanılan piramid simgesinin kimlere ait olduğu kolayca anlaşılabiliyor!

Ayrıca geçenlerde izlediğim ve dünyada olup bitenleri örnekleriyle açıklayan çok çarpıcı bir belgesel var aşağıda. Zeitgeist 2 saatlik süresiyle kesinlikle seyredilmesi gereken, Loose Change gibi sadece 11 eylül saldırısını değil arkasındaki sebepleri de inceleyen bir yapıt. Filmin sonunda varılan sonuç, her ne kadar ütopik bir teori gibi dursa da Big Brother'ın hayal edemeyeceğimiz işler peşinde koştuğunu zaman yavaş yavaş bize gösteriyor. Şunu da eklemek istiyorum, video da gerçeklerin yanısıra komplo teorileri ile dinleri kötüleme yoluna gidiliyor ki izleyenler belgeseli seyrederken bunu kolaylıkla ayırt edebiliyorlar. Kendi kurguladığın bir olaya gerçek olayları adapte etmek ve videonun başında bu tür bir yola gitmek pek iyi olmamış. Tavsiyem Loose Change'deki gibi videoda 11 Eylül olayları ve perde arkasına dikkat etmeniz.


2 Boyutlu Evler  

Kategori : |

cihanozdemir.comYer darlığı mı yoksa estetik kaygısı mı? Bazı evlerde genişlik sadece bir insanın geçebileceği kadar daralabiliyor. İnsanlar bu evlerde nasıl yaşabiliyor, hayret etmemek elde değil!








Brezilya'da bulunan aşağıdaki ev 2 boyutlu evlere iyi bir örnek.










Aşağıdaki 2 boyutlu evler de Japonya'dan.


-Kaynak-
ochevidec.net

Arşiv

cihanozdemir.com