Dolar Üzerindeki Gizemli İşaretler  

Kategori : |

cihanozdemir.comEski bir konu, maillerde uzun zamandır dolaşan bir mit. Yalnız videosunu ilk defa seyrettim. Güzel yapılmış, seyrederken klip üzerinde uzun süre çalışıldığı anlaşılıyor. Özellikle doların üzerindeki Latince kelimelere ve sembollere bakıp da "bir Amerikan parasında bunların ne işi var?" diye sorgulayanların izlemesi gereken bir klip.


Not: Ek olarak şuradaki sitede parada kullanılan piramid simgesinin kimlere ait olduğu kolayca anlaşılabiliyor!

Ayrıca geçenlerde izlediğim ve dünyada olup bitenleri örnekleriyle açıklayan çok çarpıcı bir belgesel var aşağıda. Zeitgeist 2 saatlik süresiyle kesinlikle seyredilmesi gereken, Loose Change gibi sadece 11 eylül saldırısını değil arkasındaki sebepleri de inceleyen bir yapıt. Filmin sonunda varılan sonuç, her ne kadar ütopik bir teori gibi dursa da Big Brother'ın hayal edemeyeceğimiz işler peşinde koştuğunu zaman yavaş yavaş bize gösteriyor. Şunu da eklemek istiyorum, video da gerçeklerin yanısıra komplo teorileri ile dinleri kötüleme yoluna gidiliyor ki izleyenler belgeseli seyrederken bunu kolaylıkla ayırt edebiliyorlar. Kendi kurguladığın bir olaya gerçek olayları adapte etmek ve videonun başında bu tür bir yola gitmek pek iyi olmamış. Tavsiyem Loose Change'deki gibi videoda 11 Eylül olayları ve perde arkasına dikkat etmeniz.



1 Yorum

1dolorda sadece mason yazmıyor? yaniyazı osman olarak da okuna bilr. yani Osmanlı padişahı da untulmamlıdır ki amarikaya kendi turası yazılı bir beyit yolamıştır

Yorum Gönder

Arşiv

cihanozdemir.com