Sığınak Deliciler  

Kategori :

Yada "beton deliciler". Bunların amacı yerüstü hedeflerini imha etmek değil; dünyanın çeşitli bölgelerindeki yeraltı hedefleri ve sığınakları saf dışı bırakmak. İstihbarat kaynaklarına göre, bugün dünyada 10 bin civarında yeraltı hedefi ya da sığınağı bulunuyor ve üstelik bu sayı da giderek artıyor. Dünyanın jandarması Amerika da işte 'ne olur ne olmaz' düşüncesiyle çoktandır bu yeraltı hedeflerini gündemine almış bulunuyor.

Kuveyt ve Irak savaşlarında da kullanılan hatta televizyonlardan canlı olarak yayınlanan, Amerika'nın elinde bu tür hedefler için geliştirilmiş ve hali hazırda bekleyen çeşitli güçlerde 'Bunker buster' denen sığınak deliciler var. Hatta bunlardan bilinmeyen miktarı da İsrail'e satmış bulunuyor.
Esasen sığınak deliciler hem tasarım hem de üretim bakımından birçok zorluğu içinde barındırıyor. Metal muhafazalarının çok sert metalden olması, taşıma kapasitesi, güdüm sistemlerinin çok isabetli olması, yapısının toprağı yaracak bir şekilde tasarlanması gerekiyor. Tabii bunları da optimum şekilde gerçekleştirmek de şart. Bir konuda aşırıya girmek diğer konularda taviz vermek anlamına geliyor. Mesela çok ağır olursa güdüm sistemi beklenen fonksiyonu yerine getirmeyebilir.
Aşağıda sığınak delicilere örnek bir video var:


Etkisini gösteren diğer videolar:



-Kaynak-
strategypage.com
zaman.com.tr


4 Yorum

Tesekkurler cok ilginc videolar bunlar.

iyi, sonumuzu kolaylastiran super aletler. Bu ne ya!

İnsanlığın çocuklarana bırakacağı miras bunlar olsa gerek.

Savaslar cok kotudur. Umarim kimse siginaklara girmek zorunda kalmaz !

Yorum Gönder

Arşiv

cihanozdemir.com