Uçan Rüzgar Türbinleri  

Kategori : |

cihanozdemir.comYeryüzünde konuşlanmış Rüzgar Türbinleri mevcut rüzgar enerjisinden ancak %20-25 dolaylarında faydalanabiliyorlar. Fakat gökyüzünde 300 metreden itibaren bir rüzgar türbinimiz olsaydı bu verim ikiye katlanabilirdi. İşte bu düşünceyle yola çıkan merkezi Ottowa Kanada'da bulunan Magenn şirketi dünyanın ilk havada "yüzen" rüzgar türbinini tasarladı. Aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz gibi protipleri bitmiş yeni nesil yenilenebilir enerji aracıyla karşı karşıyayız.

cihanozdemir.comcihanozdemir.comMagenn Hava Pervane Sistemi yada kısa adıyla MARS içi helyum dolu küçük bir balonun iki yanında bulunan jeneratörlerin rüzgar enerjisiyle dönmesiyle oluşan ve açığa çıkan elektrik enerjisini kablolar yardımıyla yere ileten bir sistem. MARS'ın üzerinde bulunan santrifüj bıçakları yüzlerce megawatlık temiz, yenilenebilir enerjiyi yerde bulunan rüzgar türbinlerinden çok daha az maliyetle üretebilmektedir.

cihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.com

Çalışma prensibini gösteren animasyon

MARS'ı üreten şirketin amacı bu ürünü herkesin kullanabileceği pratik bir elektrik kaynağı haline getirmek. Özellikle elektriğin ulaşamadığı kamp alanları, karavanlar, kırsal alanlar, felaket bölgeleri, madenler gibi yerlerde kullanılması öngörülmekte.

cihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comBir kişinin rahatlıkla kullanabileceğini gösteren taslak resimler:

cihanozdemir.comcihanozdemir.comPrototip görüntüleri:

cihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comcihanozdemir.comDünya yenilenebilir enerjilere yönelirken ülkemizde hala bu yönde bir araştırma geliştirme olmaması insanı üzüyor.

-Kaynak-
magenn.com


5 Yorum

maliyeti ne kadar

Şu an için 20.000$ fiyat biçmişler. Tabi yaygınlaşması halinde bu rakamın makul seviyelere ineceği muhakkak.

Super bir sistem, inshAllah herserde bunlari kullaniriz ve petrolun sonu gelir. Cok kan dokultu petrol icin cok. simdide hava icin dokulecek. OFFfffff

Çok iyi bir fikir. Ama Türkiyede olmaz. Ancak yabancılar yaparsa biz satın alırız.

zaten bizler hazıra alışmışız ve bu yüzden ilerleyemiyoruz

Yorum Gönder

Arşiv

cihanozdemir.com