Dev Drenaj Sistemi - G Cans  

Kategori :

Japonya'nın Saitama şehrinde, şehir kurulduğundan beri meydana gelen sel baskınlarından korunmak için insan eliyle yapılmış en büyük drenaj sistemi inşa ediliyor. Dev bir proje. Projenin maliyeti tam 2 milyar Amerikan Doları. 1992 yılında başlayan projenin 2009 yılında bitirilmesi planlanmakta.

Projenin ismi G-Cans. 6,3 km betonarme yeraltı kanalı, 5 büyük "su silosu" ve 1 büyük "su tankı" ile bağlantılı çalışıyor. Bu silolardan herbiri 65 metre yüksekliğinde, 32 metre çapında ve 50 metre yerin altında bulunmakta. Ayrıca resimlerde de göreceğiniz üzere, insanların içinde gezindiği 59 adet dev betonarme kolonlara sahip olan "su tankı" 25,4 metre yüksekliğinde, 177 metre uzunluğunda ve 78 metre genişliğinde. Su tankının sonunda, Edogawa nehrine saniyede 200 ton su pompalama kapasitesine sahip 14.000 beygir (10 MW) gücünde 78 adet dev türbinler bulunmakta. Boyutlar inanılmaz.


Video 1&2



"Su Tankı"


Video 3&4


"Su Silo"ları


Dev Su Pompası


Kanallar


G-Can aynı zamanda turistik geziler için de kullanılıyor. "Su Tankı"nın boş olduğunda mistik bir yapıya bürünmesi turistlerin olduğu kadar TV programlarının ve film yapımcılarının da gözde bir mekanı oluyor.

Bir turist kamerasından Su Tankı.

-Kaynaklar-
bigempire.com
en.wikipedia.org
ktr.mlit.go.jp


8 Yorum

süper ötesi bişey

Özellikle 3. ve 4. videolar sistemi çok güzel anlatıyor. Sonuna kadar seyretmenizi tavsiye ederim.

gercekten harika!

Elinize sağlık arkadaşlar,bu site aracılığıyla gerçek mühendislik adına çok şey gördüm,görüyorum!çiçeği burnunda bir inşaat mühendisi olarak vizyonumu geniş tutma vesilesi sundunuz!Fakültelerde okuyan arkadaşlarımızın da bu siteden haberdar olmaları sağlayacağım...Klasik yap-sat mühendisi olma fikrinden uzaklaşmamız gerekiyor artık!

O kadar doğru söylediniz ki; mühendisliğin sadece para kazanma olmadığını göstermemiz lazım.

Mühendislik biraz da idealizm demek değil mi?

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız   yazdı 9 Ocak 2009 03:39

bu site kadar gerekli bilgilerle dolu bir yer görmedim emeğinize sağlık arkadaşlar

bu adamlar gercekten işi biliyorlar geleceği düşünen insanlar helal olsun diyorum ve sizin göstermiş olduğunuz emeğide kutluyorum...

Yorum Gönder

Arşiv

cihanozdemir.com