Materyalizm Gölgesinde Sema  

Kategori : |

MevlanaHoşgörü merkezinde, yıllarca tasavvuf anlayışının temsilcilerinden birisi olarak kabul görmüş bir sanatçının seyirciyi boykot edip salonu terketmesi ve akabinde hiçbir şey olmamış gibi sonraki günlerde sahne almasına izin verilmesi ancak bizde olur herhalde. Temsil edilen (edilmeye çalışılan!) görüşle yapılan hareket tamamen birbirine zıt.
Tek ben böyle düşünmüyorum. Son Mevlana törenlerine gitmedim ama gidenlerden duyduğum kadarıyla artık o mistisizm ve ruhaniyet havası kalmamış. Sorarım size 4-5 saat boyunca tören yapılır mı? ki bunun yarısı protokol konuşmalarıyla geçiyor! Histen, maneviyattan kısacası özünden uzaklaşılmış bir gösteri ortamına dönmüş Mevlana törenleri...

Star gazetesi Açık Görüş ekinde Söğüt Öğüt'ün kaleme aldığı "Kapitalizm der ki: Ne olursan ol yine gel" başlıklı bir yazı çıktı. Söğüt Öğüt yazısında; Mercan Dede'den, Tasavvufu barlara sokan zihniyetten ve hoşgörünün nasıl da materyalizmin bir oyuncağı haline getirildiğinden bahsediyor. Yazıyı okuduktan sonra Ahmet Özhan'ın Milliyet'te bahsedilen töreni terketmesinin nedenini belki biraz olsun anlayabiliriz!

Söğüt Öğüt'ün yazısını okumak için, buraya tıklayın.


0 Yorum

Yorum Gönder

Arşiv

cihanozdemir.com